Dukateneck

Dukateneck är ett berg i Österrike. Det ligger i distriktet Politischer Bezirk Steyr-Land och förbundslandet Oberösterreich, i den nordöstra delen av landet, 150 km väster om huvudstaden Wien. Toppen på Dukateneck är 588 meter över havet.

Terrängen runt Dukateneck är huvudsakligen kuperad, men åt sydväst är den bergig goalie shirt soccer. Den högsta punkten i närheten är 1 212 meter över havet, 1 best sweater shaver,8 km söder om Dukateneck. Närmaste större samhälle är Molln, 13,2 km nordväst om Dukateneck. I trakten runt Dukateneck finns ovanligt många namngivna klippformationer och berg.

I omgivningarna runt Dukateneck växer i huvudsak blandskog. Runt Dukateneck är det ganska glesbefolkat, med 45 invånare per kvadratkilometer. Trakten ingår i den hemiboreala klimatzonen. Årsmedeltemperaturen i trakten är 6 °C. Den varmaste månaden är augusti, då medeltemperaturen är 16 °C, och den kallaste är januari glass drinking water bottles, med -5 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 1 578 millimeter. Den regnigaste månaden är maj, med i genomsnitt 192 mm nederbörd, och den torraste är mars, med 68 mm nederbörd.