Cynewulf van Wessex

Cynewulf was koning van Wessex van 757 tot 786.

Cynewulf kwam aan de macht toen hij een opstand leidde tegen zijn voorganger Sigebert. Sigebert doodde vervolgens een van zijn eigen ealdormannen, en werd op zijn beurt door diens varkenshoeder om het leven gebracht. Cynewulf zelf werd later gedood door Cyneheard football uniform numbers, de broer van Sigebert. Het voorval is bekend geworden door de loyaliteit van zijn mannen football clothes online, die liever in het harnas stierven dan over te lopen of zich over te geven, ook nadat Cynewulf zelf al gedood was.

Cynewulf erkende het opperkoningschap van koning Æthelbald van Mercia. Ten opzichte van diens opvolger Offa stelde hij zich echter onafhankelijk op. Na de dood van Æthelbald deed Cynewulf een aantal veroveringen in het betwiste gebied van de boven-Theems, maar later, vooral na de verloren slag bij Berisington (Oxon) in 779, moest hij gebied aan Mercia prijsgeven double glass bottle. Na zijn dood werd Cynewulf opgevolgd door Beorhtric juventus football shirt.

Cerdic · Cynric · Ceawlin · Ceol · Ceolwulf · Cynegils · Cwichelm · Cenwalh · Penda van Mercia/Cenberht (?) · Cenwalh · Seaxburg · Æscwine · Centwine · Cædwalla · Ine · Æthelheard · Cuthred · Sigeberht · Cynewulf · Beorhtric · Egbert · Æthelwulf · Æthelbald · Æthelberht · Æthelred · Alfred de Grote · Eduard de Oudere · Æthelstan